De vijf leden die een conflict met Focwa hebben, laten via een persbericht weten dat ze niet de intentie hadden om onrust te veroorzaken op het congres en dat ze zich constructief wilden opstellen.

Volgens Nico van Beveren, één van de vijf leden, is het betreurenswaardig dat Focwa heeft besloten het congres op te schorten. De vijf betrokken leden (schadeherstelbedrijven Niesing, Kraan Doorn, Simon Groot, Eekhout en De Groot) hadden hun opzegging aangevochten en de rechter heeft bepaald dat hun lidmaatschap niet zomaar kan worden opgezegd. Het persbericht is naar eigen zeggen tevens ‘een noodkreet van vijf leden’ die vinden dat ‘een tegengeluid noodzakelijk is’.

Teleurstelling

Het is overigens precies een jaar geleden dat Denis Maessen als ad-interim voorzitter werd geïntroduceerd bij Focwa om orde op zaken te stellen. “Het was destijds echt onvoldoende zichtbaar dat er al jarenlang zoveel speelde”, aldus Maessen. “Het is een grote teleurstelling dat we het congres hebben moeten uitstellen, maar leden begrijpen gelukkig heel goed waarom we tot dit rigoureuze besluit zijn gekomen.”

Tijdens datzelfde congres vorig jaar werden ook verkiezingen gehouden voor de verschillende bestuursorganen waarbij Sven Zipp (Care Autoschade) werd verkozen tot voorzitter van de ledenraad. “Het is heel jammer dat de voortgang van het nieuwe Focwa hierdoor worden wordt vertraagd. Het afgelopen jaar is hectisch geweest, maar we hebben zeker grote stappen gemaakt. Niet alle veranderingen binnen organisaties verlopen even soepel, maar we moeten wel op een constructieve manier door. Dat heeft de schadebranche ook hard nodig op dit moment.”

Geen einde

Voorlopig lijkt er nog geen einde te zijn gekomen aan alle onrust en conflicten rondom Focwa, zo bevestigen ook anonieme bronnen. Door de opschorting van het congres heeft het imago van Focwa wederom een fikse deuk opgelopen. Bovendien leiden al deze onverkwikkelijke perikelen alleen maar af van de kern van de zaak: hervorming tot een stabiele brancheorganisatie die staat voor haar leden en een professionele bedrijfstak.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties