ADAC, de Duitse zusterorganisatie van ANWB (die de test in de loop van de middag ook zal publiceren), presenteerde haar 2016 zomerbandentest. Twee keer zestien zomerbanden verdeeld over twee maten werden uitgebreid getest: de maatvoering 185/65 R15 H (veel gebruikt in B-segment) en de 225/45 R17 Y (onder C- en D-segment auto’s).

Wat betreft de maat 185/65 R 15 H, daar kreeg de Vredestein Sportrac 5 de kwalificatie beste regenband en de Premium Contact 5 van Continental scoorde als beste op een droog wegdek. Behalve deze twee ‘testsiegers’, kregen ook de Blue Response van Dunlop, de Hankook Kynergy, Nokian Line en de Kunho Ecowing het predicaat goed, wat inhoud dat er niets op de banden aan te merken valt. Alleen vond het testteam van ADAC dat de Hankook, Nokian en Kumho een wat hoger slijtagegedrag vertoonden. Zeven andere merken kregen het predicaat bevredigend, waarbij ADAC opmerkte dat vooral hun prestaties bij een nat wegdek minder waren dan de zes merken die als goed uit de test kwamen. ADAC stelt verder dat in de categorie bevredigend, de Energy Saver Plus van Michelin en de Turanza T001 van Bridgestone gezien hun prijs wat beter hadden mogen presteren.

225/45 R 17 Y

Wat betreft de maat 225/45 R 17 Y zijn vier banden als ‘testsieger’ gekwalificeerd. De Continental Sport Contact 5 was daarbij de absolute winnaar. Tweede werd de Vredestein Ultrac Vorti, waarbij het Duitse testteam nog apart vermelde dat zij zeer tevreden waren over de prestaties van de Nederlandse band op een droog wegdek. De Pirelli P Zero en de ESA-Tecar Spirit 5 kregen eveneens het predicaat goed, waarbij de Pirelli P Zero erg goed scoorde op een natwegdek en de de ESA-Tecar (een private label band die in ons land door Techno Benelux uit Hengelo wordt gedistribueerd) opviel door een zeer lage rolweerstand. Wat gunstig uitpakt voor het brandstofverbruik. ADAC laat verder weten dat de bandenkoper er verstandig aandoet om voor een eventuele aanschaf eerst een uitgebreid prijzenonderzoek te doen, want zowel op retailniveau als op webshops vonden zij grote prijsverschillen!

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties