Tijdens de jaarvergadering van Bovag Verhuurbedrijven zijn de branchecijfers tegen het licht gehouden en is er gesproken over duurzaamheid, elektrisch rijden en alternatieve brandstoffen. De nadruk lag vooral op de gevolgen van de economische crisis. Nu de economie aantrekt profiteert ook de verhuurtak van Bovag hier van.

"De economische crisis heeft onze branche hard getroffen. Uit ons onderzoek Autoverhuur in cijfers blijkt dat de omzet bij autoverhuurbedrijven is gedaald met wel twintig tot veertig procent afhankelijk van het type bedrijf. Wat hebben we geleerd van deze situatie en wat kunnen we er nog van leren", opende voorzitter Leo van Beukering van Bovag verhuurbedrijven.

Beukering adviseerde ondernemers een les uit deze periode te trekken en hun businessmodel tegen het licht te houden. Ongeveer tweederde van de autoverhuurders verwacht in 2010 weer een stijging van het rendement ten opzichte van 2009. De verbetering van het rendement komt met name uit kostenbesparingen en nog niet zo zeer van stijgende omzetten.

"Steeds meer wordt er gesproken over duurzaamheid. Hierbij staat zowel milieu als de winstgevendheid centraal. Er worden kleinere voertuigen gehuurd en dat heeft natuurlijk invloed op de omzet. Het wagenpark wordt navenant groener door de kleinere auto’s. Dat de overheid het gebruik van deze voertuigen nog eens stimuleert is een goede zaak. Dat geldt bijvoorbeeld ook over de inzet van elektrische voertuigen", geeft Beukering als uitleg.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties