Directeur J.R. van den Berg van autobedrijf J. Brouwer Beheer in Uitgeest heeft een transactie gesloten met het Openbaar Ministerie over belastingfraude. Van den Berg moet een boete van 100.000 euro betalen en een taakstraf van 120 uur uitvoeren.

De strafzaak heeft betrekking op een verdenking van belastingfraude die onder andere in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is gepleegd in de periode december 2004 tot en met april 2006. De Belastingdienst heeft in de periode van augustus 2005 tot en met oktober 2006 een boekenonderzoek verricht in de administratie van J. Brouwer Beheer.

Dat gebeurde op verzoek van de Britse autoriteiten. Gaandeweg het boekenonderzoek is het vermoeden ontstaan dat J. Brouwer Beheer betrokken was bij zogenaamde ‘missing trader handel’. Dat houdt in dat handel wordt gedreven met een onderneming in het buitenland zonder dat daarvan belastingaangifte wordt gedaan in het betreffende land.

Passend

Mede gelet op het feit dat de strafbare feiten dateren uit de periode 2005-2006, J. Brouwer Beheer met de Belastingdienst een schikking heeft getroffen, de betrokken vennootschap inmiddels is geliquideerd en de directeur naar aanleiding van het boekenonderzoek zijn bedrijfsvoering heeft aangepast, vindt het OM deze afdoening passend in deze zaak.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties