Hans Winter, directeur externe betrekkingen van het failliete Buitenhuis Automotive, zegt goede hoop te hebben op een doorstart van het bedrijf. “Onze expertise wordt alom gewaardeerd in de branche. Ik verwacht dat we in afgeslankte vorm kunnen doorstarten maar het woord is natuurlijk aan de curator.”

Buitenhuis Automotive vroeg deze week faillissement aan omdat het bedrijf over te weinig liquide middelen beschikt. Reden is de kwakkelende automarkt maar ook het wegvallen van de ANWB als partner. Winter: “ANWB besloot een halfjaar geleden om met een andere partner in zee te gaan. Dat is wel van behoorlijke invloed geweest. Zeker als de markt maar niet aantrekt.”

Juist in die periode was Buitenhuis al in gesprek met Marktplaats over een samenwerking die er ook daadwerkelijk kwam. Dit resulteerde in juni 2013 tot de lancering van de Marktplaats Auto-inruilservice. “Natuurlijk wederom een prachtige partner, alleen hebben we het allemaal net niet kunnen overbruggen.” Overigens zegt Winter dat de samenwerking met Marktplaats ondanks het faillissement vooralsnog op peil blijft. “Maar dat kan morgen weer anders zijn. De curator beslist hierover.”

Waardering

Winter is nu druk in gesprek met de curator om het bedrijf te kunnen doorstarten. Zonder op de zaken vooruit te willen lopen schat hij de kansen hoog in. “We bieden een goed product dat alom in de branche wordt gewaardeerd en door specialisten wordt gemaakt. Ik verwacht een doorstart in afgeslankte vorm. Dan zal toch een substantieel deel van het personeel moeten afvloeien.” Bij Buitenhuis Automotive werken 35 mensen.

Over zijn eigen rol bij een eventuele doorstart wil Winter niet veel kwijt. “Het woord is nu aan de curator maar ik sluit niet uit dat ik bij een doorstart nog een rol speel.”

Over Buitenhuis Automotive

Aan het eind van 2010 gaat het NederlandsVoertuigCentrum.nl, een bedrijfsonderdeel van Buitenhuis Automotive, een samenwerking aan met de ANWB. Via de ANWB Autoverkoopservice kunnen ANWB leden hun auto direct aan de ANWB verkopen. Het NederlandsVoertuigCentrum.nl verzorgt de afhandeling.

In 2012 gaan alle bedrijfsonderdelen verder onder één naam: Buitenhuis Automotive. Tevens is Buitenhuis Automotive in 2012 een samenwerkingsverband aangegaan met BVA Automotive, het eerste online veilinghuis dat direct aan consumenten verkoopt via een laagdrempelige veiling.

Gelijktijdig worden de eerste gesprekken gevoerd met Marktplaats. Hiervoor wordt Voertuig Maatschappij Nederland (VMN) opgericht. Dit resulteert in juni 2013 tot de lancering van de Marktplaats Auto-inruilservice. Marktplaats gebruikers kunnen naast het adverteren van hun auto nu ook gebruik maken van een gegarandeerde verkoop, die geheel wordt gefaciliteerd door VMN.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties