De tol die vanaf 1 januari 2016 op de Duitse snelwegen zal worden geheven, valt nog duurder uit voor de Nederlandse automobilist dan aanvankelijk verwacht. Omdat Nederlanders vaker in oudere auto’s rijden zullen zij in de hoogste categorie gaan vallen.

Voor een vignet van 10 dagen worden de tarieven 5, 10 of 15 euro en voor 2 maanden 16, 22 of 30 euro. In de oorspronkelijke plannen was dit 10 en 22 euro. De wijzigingen houden onder meer in dat voor de vignetten voor 10 dagen en 2 maanden, het tarief wordt bepaald afhankelijk van motorinhoud en emissieklasse van de auto. Omdat Nederlanders relatief vaak oudere auto’s rijden of de technische kenmerken moeilijk kunnen aantonen, geldt vaak de duurste tariefklasse.

De Anwb verzet zich tegen de plannen en gaat er nog steeds vanuit dat de verantwoordelijke eurocommissaris Bulc de Duitse plannen streng zal beoordelen. Volgens de bond is er nog steeds sprake van discriminatie omdat Duitse automobilisten gecompenseerd worden. Ook bestaat er nog grote twijfel of Duitsland er daadwerkelijk een bedrag van betekenis aan overhoudt voor noodzakelijk onderhoud aan de snelwegen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties