Batterijfabrikant Clarios heeft de World Sustainability Award 2023 gewonnen in de categorie circulaire economie voor zijn lithium-ionaccu’s van Varta.

Volgens de jury is Clarios erin geslaagd een proces in te richten waarbij gebruikte lithium-ionbatterijen worden ingezameld en gerecycled, als wel nieuwe batterijen worden gefabriceerd met 94 procent gerecycled materiaal. Hierdoor gebruikt Clarios 90 procent minder energie en stoot het 90 procent minder broeikasgassen uit dan het geval is bij de productie van batterijen met nieuwe grondstoffen.

Uitdaging

“We zijn trots op deze erkenning van de World Sustainability Awards en vereerd dat we bij de vele andere toonaangevende bedrijven horen die ernaar streven om op een duurzame manier te ondernemen”, aldus Mark Wallace, president en ceo van Clarios. “We kijken uit naar de voortdurende samenwerking met onze klanten, partners, leveranciers, beleidsmakers en andere belanghebbenden om de voortdurende uitdaging van het bouwen aan een duurzame toekomst aan te gaan.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties