Het in 2011 door Minister Melanie Schultz van Haegen geopende Elektrisch Vervoer Centrum, naast het nieuwe CS in Rotterdam, zal 1 januari 2015 haar deuren sluiten. Volgens voorzitter Bert Klerk zit de klus er op en is het niet gelukt een sluitende begroting rond te krijgen voor een tweede fase.

“Wij kunnen terugkijken op een succesvolle periode waar wij een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren om elektrisch vervoer in Nederland en in Rotterdam in het bijzonder op de kaart te zetten”, aldus Klerk.

De afgelopen 36 maanden zijn in het centrum 278 evenementen georganiseerd en ruim 12.750 proefritten gemaakt met diverse type en merken voertuigen. “Graag waren we nog twee jaar doorgegaan, maar mede als gevolg van een twijfelachtige overheid, ontbrak het aan voldoende draagvlak bij de partners van het centrum om dat mogelijk te maken”, aldus de voorzitter.

Wat met de locatie wordt gedaan is nog onbekend. Het 600 vierkante meter grote centrum is volledig duurzaam en compleet high end ingericht met laadplekken voor de deur. Klerk: “Wij kijken de komende tijd even wie zijn vinger opsteekt.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties