De Europese personenautoverkopen in de afgelopen maand augustus, stegen ruim tien procent ten opzichte van augustus 2015. De zomermaand was goed voor 819.126 nieuw geregistreerde personenauto’s. Tot en met de achtste maand staat de EU-teller wat betreft de verkopen op bijna 9,8 miljoen afgeleverde personenauto’s, een dikke plus van 8,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Wat dat betreft doen onze EU-partners het stukken beter dan ons land. Het zijn vooral de grote automarkten die beter presteren dan vorig jaar. Waarbij opvalt dat augustus meestal een erg zwakke maand is en nu juist een prima prestatie levert. Italië leidt de dans met een plus van 20,1 procent, gevolgd door Spanje (14,6%), Duitsland (8,3%), Frankrijk (6,7%) en Groot-Brittannië (3,3%). Van de kleinere automarkten doen onze zuiderburen het goed. België plust met 7,5 en Luxemburg met 9,7 procent. Nederland hangt aan de staart met een min van ruim vijf procent.

Wat betreft de verkopen in de 27 EU-landen doet de Volkswagen-groep het ondanks het dieselschandaal over de eerste acht maanden nog steeds goed. Met hun merkenportfolio nemen zij 23,9 procent van de registraties voor hun rekening. In marktaandeel een min van 1,2 procentpunt, maar in aantallen plussen zij zelfs nog drie procent. PSA en Renault nemen de plaatsen twee en drie voor hun rekening met respectievelijk 10,2 en 10,1 procent marktaandeel. Bij de premiummerken scoort BMW, dankzij een enorme verkoopgolf van de Mini, een marktaandeel van 6,5 procent, terwijl Daimler met zes procent daar achteraan komt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties