Stichting Focwa Garantiefonds heeft begin deze week aangifte gedaan van fraude en verduistering van ruim een half miljoen euro. De betalingen zijn gebleken na een forensisch accountantsonderzoek van Grant Thornton Forensic Services. Denis Maessen ontkent de aantijgingen.

Strafrechtadvocaat mr. Peter C. Schouten heeft er bij het OM op aangedrongen een onderzoek te starten naar de vermeende fraude. In het verleden is er sprake geweest van een getroebleerde verhouding tussen de Stichting Focwa Garantiefonds en het federatiebestuur van de Focwa branchevereniging.

Volgens Schouten staat dat echter geheel los van deze fraudezaak. “Dit is een strafrechtelijke kwestie. Het publiek heeft baat bij een sterk garantiefonds in de schadeherstelbranche. Daarom is het essentieel dat deze zaak zonder emoties wordt afgewikkeld, zodat alle aandacht uit kan gaan naar het onderzoek waar het mis is gegaan en hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Naar verluidt gaat het om een bedrag van 535.000 euro aan onregelmatigheden in de boekhouding. “Dit geld is onterecht door de federatieve branchevereniging aan de Vereniging Focwa Schadeherstel overgemaakt die het laatste jaar last had van substantiële kostenoverschrijdingen.”

‘Absolute onzin’

“Absolute onzin”, zo reageert voorzitter Denis Maessen van Focwa Schadeherstel op het persbericht van de Stichting Focwa Garantiefonds. Overigens bevestigt Maessen wel dat er momenteel onderzoeken lopen naar de boekhouding. De aantijging van Stichting Focwa Garantiefonds dat er onterecht geld zou zijn overgemaakt door de federatieve branchevereniging aan de Vereniging Schadeherstel, verwijst Maessen naar het rijk der fabelen.

Maessen laat tevens weten dat de Vereniging Schadeherstel namelijk nog een forse vordering heeft lopen bij de Stichting Focwa Garantiefonds, die zou zijn opgelopen tot een bedrag van zeven cijfers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties