Met de levering van de eerste Mustangs aan de FordStores is deze iconische auto voor het eerst in het 50-jarige bestaan van de Mustang officieel via het Ford distributienetwerk op het Europese continent en in Nederland te koop.

Deze compleet nieuwe Ford Mustang is qua prestaties en rijdynamiek helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van Europese kopers. Dat betekent ondermeer dat de Mustang naast een imposante 5.0-liter V8 krachtbron ook leverbaar is met een zuinigere 2.3-liter EcoBoost-motor. De 5.0-liter V8 Fastback met handgeschakelde zesbak bereikt vanuit stilstand de 100 km/u in 4,8 seconden – sneller dan welke Ford in Europa ook sinds de in kleine oplage geproduceerde Ford GT supercar uit 2005. De Ford Mustang 2.3-liter EcoBoost Fastback met handbak bereikt dezelfde snelheid in 5,8 seconden. Een geavanceerd onderstel, zeer stijve carrosserie en lichtgewicht materialen zorgen voor een uitstekende balans, snelle respons en G-krachten tot 0.97 in bochten.

Vanwege het exclusieve karakter van de muscle car wordt de nieuwe Ford Mustang uitsluitend geleverd via de FordStores – dit zijn zogenaamde ‘Flag-Ship’ dealerbedrijven waar het gehele Europese Ford-gamma wordt getoond. Op dit moment zijn er zes FordStores in Nederland – in Amsterdam, Almere, Beek (L), Utrecht, Zaandam en Zwolle. In 2016 volgen nog eens negen vestigingen. Bij de FordStores is de Ford Mustang inmiddels te bewonderen en leverbaar als Fastback (coupé) of Convertible (cabriolet).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties