Begin volgend jaar start in Amsterdam onder de naam Gogoro een nieuw mobiliteitsproject. Horace Luke (45), met een verleden bij Nike, HTC en Microsoft, wil een deel- en verhuurproject starten met zogenaamde elektrische smartcity scooters.

Het moet onder andere een ‘aanvulling’ zijn op het reeds bestaande Car2go-project van Daimler met elektrische Smarts. Uniek aan het Gogoro-project is, dat de scooters over snel verwisselbare accu’s beschikken. Lege accu’s kunnen via de met Gogoro samenwerkende retailers in het stadscentrum worden omgewisseld voor exemplaren met een verse lading.

De scooters hebben een actieradius van ongeveer 100 kilometer en kunnen worden ingezet voor deelprojecten (woon-werk-shopping), maar ook als verhuurobject voor toeristen. De scooters zijn voorzien van twee 1,3 kWh Panasonic batterijen, die qua type vergelijkbaar zijn met de batterijen die in een Tesla gemonteerd zitten, maar niet bij een oplaadpaal of oplaadpunt hoeven te worden opgeladen. Wanneer de accu het einde van zijn capaciteit bereikt, wordt aangegeven waar de berijder de accu’s in een handomdraai kan verwisselen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties