De roadshows, dealerdagen en huisshows vullen het aanbod weliswaar aan maar zijn geen alternatief voor een vakbeurs. Het is een van de resultaten van een onderzoek dat beursorganisator Evenementenhal hield naar de opkomst van dergelijke evenementen.

Een veelgenoemde kanttekening is dat men slechts een beperkt aanbod ziet en niet de mogelijkheid heeft om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Ook is de reistijd vaak aanzienlijk doordat deze huisshows doorgaans landelijk zijn ingestoken. Aan het onderzoek hebben 723 brancheprofessionals meegewerkt. Hun tijd is schaars hetgeen een bepalende factor is in hun keuze voor het bezoeken van vakevenementen.

“Om voor de toekomst een nog sterker en breder platform te realiseren, hebben wij in 2016 een adviescommissie opgericht, waarin vertegenwoordigers vanuit de branche en mediapartners zitting hebben”, aldus Vincent Bilanovic namens Evenementenhal. “Zij denken samen met ons na over het verstevigen van de beurs. Verder hebben wij het initiatief genomen en zijn wij in gesprek gegaan met de organisatie van Equipvak. Zowel exposanten, als ook bezoekers en de adviescommissie hebben bij ons aangegeven dat zij een samenwerking enorm op prijs zouden stellen. Een extra evenement – zoals afgelopen juni – voldoet niet aan de behoefte in de markt, maar zorgt voor verdere versnippering in de markt.”

‘Traditioneel een last-minute beurs’

Bilanovic wijst er op dat Autoprofessioneel & Schadeherstel traditioneel een last-minute beurs is. “Maar de beursvloer is op dit moment al goed gevuld met een divers aanbod exposanten en verscheidene toonaangevende partijen.”

Autoprofessioneel & Schadeherstel Hardenberg mag volgens de organisatie jaarlijks rekenen op 14.000 bezoekers. Zij waarderen de vakbeurs gemiddeld met een 7,3. Maar liefst tachtig procent vindt het een compleet platform, wel zouden ze graag meer equipment en schadeherstel zien. Evenementenhal werkt samen met een adviescommissie aan het optimaliseren van het aanbod en om de kwaliteit te waarborgen. Exposanten noemen netwerken en leads genereren als belangrijkste beursdoelen. In 2015 realiseerde maar liefst 82 procent van de exposanten hun beursdoelen. Ook bezoekers waren tevreden, maar liefst 83 procent van hen komt de vakbeurs komende editie wederom bezoeken.

Voor de aankomende editie zijn de grossiersgroepen afgehaakt, zo bleek vrijdag.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties