De Limburgse vestiging van IAC te Born gaat vanaf 2016 dashboards leveren aan BMW voor de Mini Countryman. Met deze order is de fabriek waar 300 mensen werken voorlopig uit zwaar weer.

Een van de redenen van het toekennen van de order is ongetwijfeld dat de fabirek waar de Mini wordt geproduceerd op een steenworp afstand ligt van IAC Born. Daarmee vervallen zowat de vervoerskosten.

Bij IAC Born, onderdeel van een internationaal concern met een omzet van enkele miljarden dollars, heerste de afgelopen twee jaar onzekerheid over de toekomst. De economische crisis, teruglopende autoverkopen en vooral de eind 2012 aangekondigde sluiting van de Ford-fabriek in het nabijgelegen Belgische Genk, voedden de angst dat de fabriek in Born mogelijk dicht zou gaan. In 2012 werden al circa honderd uitzendkrachten weggestuurd.

Ford sluit de fabriek in het Belgische Genk eind 2014, waardoor IAC Born behoorlijk omzetverlies lijdt. De order van BMW compenseert dit verlies voor een groot deel, zij het een jaar later. In de tussentijd hoopt IAC Born ook andere nieuwe klanten binnen te halen. Er zouden al gesprekken gaande zijn met potentiële nieuwe afnemers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties