De kans op schade neemt ’s winters met zestig procent toe. Toch bereidt één op de vijf automobilisten zich helemaal niet voor op een winterse rit. Dat blijkt uit de winterenquête van de Persgroep Advertising in samenwerking met Allsecur autoverzekeringen.

Aan het onderzoek werkten 4.861 mensen mee, zowel lezers van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw. Van de respondenten rijdt 85 procent regelmatig met een eigen auto en 9 procent met een auto van de zaak.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 13 procent van de autorijders het rijgedrag niet aanpast bij winterweer. De bestuurders met winterbanden geven vaker aan altijd zeker te zijn in de auto (ook bij winters weer) dan mensen zonder winterbanden. Daarnaast vindt één op de drie dat winterbanden in Nederland verplicht moeten worden. Vooral lezers van het AD (33 procent) en Het Parool (39 procent) zijn het met deze stelling eens.

Schadekans

Johan Van den Neste, marketingmanager bij de verzekeringsmaatschappij: “Allsecur weet dat bij winters weer de kans op schade met zestig procent toeneemt. Met de resultaten biedt Allsecur nu in de krant concrete wintertips. Deze tips zijn verrassend, zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je 180 euro boete kunt oplopen als je autoruiten niet schoon zijn. Op deze manier wil Allsecur veiliger rijgedrag tijdens de winter stimuleren.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties