Kia-dealer Indumij Automotive heeft vestiging in Rotterdam Zuid in samenspraak met Kia Motors Nederland per 1 januari 2016 overgedragen aan Autobedrijf De Beer, erkend reparateur van onder meer Fiat en Alfa Romeo. Indumij blijft Kia voeren in Dordrecht.

De activiteit zal voorgezet worden in het huidige Kia-pand, dat Indumij al van Autobedrijf De Beer huurde. Derk de Haas, DGA van Indumij: “Het is voor ons een weloverwogen keuze geweest om dit rayon af te staan aan Autobedrijf De Beer dat al jaren actief is in dit gebied. Het moet gezien worden als een strategische heroriëntatie, waarbij wij ons met Kia willen focussen op ons eigen verzorgingsgebied in de Drechtsteden, waar wij ook sterk zijn met onze andere merken, Renault, Dacia en Nissan.”

Indumij verkocht naar eigen zeggen met de dertien vestigingen ruim vierduizend nieuwe auto’s. Rotterdam-Zuid bleek echter als rayon niet goed te passen binnen de strategische invulling van het verzorgingsgebied dat Indumij voor de toekomst voor ogen heeft: “Dan moeten er keuzes gemaakt worden en dat hebben wij in goed overleg met alle betrokken partijen gedaan.” Over de overname van het personeel zijn beide partijen nog in gesprek.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties