Uitlatenleverancier Romax Original stelt alle informatie over roetfilters via de autotechnische database Autotools beschikbaar op mijngrossier.nl. Dit betekent dat nu eenvoudig op kenteken specifieke roetfilterinformatie per autotype te vinden is.

Het is dagelijkse werkplaatspraktijk: een klant komt binnen met een brandend storingslampje van het roetfilter. De vraag rijst hoe krijg ik het lampje uit? En hoe lost de monteur tegelijkertijd het daadwerkelijke probleem voor de klant op? Goede technische informatie is op dat moment van essentieel belang. Romax Original heeft alle actuele technische informatie met betrekking tot roetfilters nu gebundeld via het autotechnische programma Autotools binnen mijgrossier.nl. Direct te vinden onder het tabblad ‘Afstelgegevens’ bij ‘Brandstofsystemen’ en ‘Onderhoudsgegevens’.

Levensduur

Het roetfilter is onlosmakelijk verbonden met de moderne dieselmotor. Zonder roetfilter kan de dieselmotor niet meer voldoen aan de Euro V-norm, die sinds 2009 van kracht is. Het is dus noodzakelijk dat het roetfilter goed functioneert en gedurende de levensduur van de auto actief blijft. Een roetfilter reageert direct op de hoeveelheid roet die de motor produceert. Als een auto veel roet produceert, los je het probleem niet op door alleen het roetfilter te vervangen. Belangrijk is ook dat de monteur kijkt naar de oorzaak waarom een motor bovengemiddeld veel roet produceert en het filter daardoor verstopt raakt. Op dit moment kent Romax meer dan 160 referenties wat betreft roetfilters.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties