Kia heeft in de 2012-editie van de Red Dot-designcompetitie twee onderscheidingen gewonnen, één voor de Kia Picanto en één voor de Rio. Beide modellen zijn winnaars in de categorie Product Design. Aan de wedstrijd deden 1.800 producenten uit 58 landen mee met 4.500 producten in diverse productsectoren.

Deze twee recente overwinningen brengen het totaal aantal Red Dots voor Kia op zes. Eerder wonnen de Soul cross-over in 2009, de Venga MPV in 2010 en in 2011 zowel de Sportage compact SUV als de Optima sedan een Red Dot. De Optima werd in 2011 bestempeld als Best of the Best, de hoogste onderscheiding in de competitie voor baanbrekend design.

Topman Thomas Oh van Kia: “Nu Europese autokopers in toenemende mate overstappen op kleinere auto’s, speelt het design een belangrijkere rol in het a- en b-segment. De Rio en Picanto zijn zeer belangrijke modellen voor ons en genieten een groeiende vraag in deze regio.”

De Red Dot Productdesign Awards worden sinds 1955 georganiseerd door het Design Centre van Nordrhein-Westfalen in Duitsland. De awards zullen dit jaar op 2 juli aan de winnaars worden overhandigd tijdens een gala-evenement in operahuis in Essen, Duitsland.

Kia beloont zelf ieder jaar haar best presterende dealers. Zo ging begin januari dit jaar de Platinum Dealer Award voor best scorende dealer in heel Europa nog naar VDNS in Helmond. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties