Arval krijgt het eindcijfer 8,2 voor haar dienstverlening in de meest recente Benchmarkanalyse van leasemaatschappijen, uitgevoerd binnen de Keala Zakelijke Mobiliteitsmonitor. Het bedrijf staat in dit onderzoek al zeven jaar aan kop en wordt gevolgd door Alphabet en ALD Automotive met een 7,7.

Direct achter de top-3 schaart zich Multilease met een stabiele 7,6 en Athlon Car Lease en Leaseplan, beide met een gemiddelde van 7,5. De genoemde cijfers betreffen de algemene tevredenheid van de klanten met hun maatschappijen, maar ook de flexibiliteit van de medewerkers, hun probleemoplossend vermogen en het nakomen van gemaakte afspraken.

Bevindingen

Op het gebied van de communicatie valt het de onderzoekers op dat vrijwel alle leasemaatschappijen de zaken goed voor elkaar hebben. Wel is de frequentie van het contact met de accountmanager volgens de grotere bedrijven een verbeterpunt. De prijs is een ander duidelijk aandachtspunt. Dit speelt echter geen belangrijke rol bij het bepalen van de algemene tevredenheid van de wagenparkbeheerders, ook niet tijdens deze crisis.
Van alle wagenparkverantwoordelijken ziet nu 63 procent het belang in van online dienstverlening, dat was een jaar geleden nog 52 procent. Arval, Athlon Car Lease en Multilease hebben volgens het onderzoek een bovengemiddeld trouwe klantgroep.

In totaal hebben 665 wagenparkbeheerders hun maatschappij beoordeeld op meer dan dertig aspecten van de dienstverlening.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties