Megabedrijven als Disney, Mattel, Google, eBay en Virgin Records zijn allemaal gestart in een garage. Om jonge ondernemers te inspireren heeft IVA Business School in Driebergen deze week twee garageboxen op het eigen terrein geopend waar studenten hun eigen onderneming kunnen starten.

Joan Janssens (foto links), directeur van IVA,is zeer content met deze investeringen. “De plaatsing van de garageboxen is een essentieel onderdeel van onze inzet voor goed ondernemerschapsonderwijs. De garageboxen bieden studenten de kans om hun ondernemersplannen waar te maken en dragen ook bij aan de groei en ontwikkeling van onze opleiding.’’

BV

De garageboxen zijn elk zes bij drie meter en zijn simpel aangekleed met meubilair, Nespresso-apparaat en een bureau. Studenten zijn vrij om de ruimtes verder in te vullen, wat de inspiratie bevordert om een onderneming te starten en uit te werken. De garages zijn speciaal geplaatst voor mbo- en hbo-studenten met goede studieresultaten en een eigen businessplan. De eerste studenten met een onderneming hebben zich al gemeld. RTI-Solutions, Watt Boats, IJs van Oranje, Timeout Experience, Chester Media en Merchandise Shop nemen er hun intrek. Het voordeel is dat de studenten zich na vier maanden mogen inschrijven als BV bij de KvK, waarbij zij het IVA-adres gebruiken.

Steun

De plaatsing van de garageboxen is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van dealergroep Amega. “Ondernemen, ondersteunen en ontzorgen zijn pijlers waar ons bedrijf uit bestaat. Het sponsoren van de garageboxen doen wij graag. Om studenten te helpen vanaf het begin van hun carrière past volledig in onze visie”, aldus Leen de Koning (foto rechts), directeur van de Amega Groep.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties