LKQ Europe neemt per 1 februari 2023 één van Nederlands grootste autodemontage- en revisiebedrijven over, de Rhenoy Group uit Waardenburg.

Rhenoy Group werd in 1991 opgericht en heeft naast de onderneming in ons land een vestiging in het Poolse Opole. In 2020 nam Rhenoy nog het motorenrevisiebedrijf MRT over.

Duurzaamheid

De overname past in de strategie van LKQ Inc. en LKQ Europe om te investeren in duurzaamheid, en als het om onderdelen gaat in circulariteit, niet in de laatste plaats van gebruikte en gereviseerde OEM-delen. LKQ wil in Europa een netwerk van autodemontagebedrijven opzetten, waar naast het demonteren van auto’s, ook (EV-)reman-activiteiten worden ontwikkeld.

Bakermat

LKQ Europe is geen onbekende in dit speelveld. In de VS is het ruim 25 jaar geleden zelfs de start van LKQ geweest. In Zweden is de Atracco autodemontagegroup al enige jaren onderdeel van LKQ Europe. Atracco telt veertien autodemontagebedrijven. Een aantal daarvan is specifiek gericht op het ontmantelen van EV’s en het repareren van EV-batterijen voor hergebruik, werkzaamheden die in heel Europa actueel zullen worden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties