LKQ gaat in de VS de specialistische onderdelendistributeur Keystone Inc. overnemen voor 450 miljoen dollar (ruim 330 miljoen euro). De aanstaande overname dient nog wel te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten van de VS omdat het bedrijf inmiddels een behoorlijk dominante positie begint in te nemen op de Noord-Amerikaanse aftermarket (31 miljard dollar groot).

LKQ, in Europa onder andere eigenaar van Sator-Van Heck en Euro Car Parts, staat  in de VS op het punt Keystone over te nemen. De specialistische onderdelendistributeur telt 1500 medewerkers, 25 vestigingen en een omzet van bijna 800 miljoen dollar (585 miljoen euro).

Naast gereedschappen is Keystone sterk in accessoires, banden en wielen. Het is bovendien een sterke online marketeer. Het segment waarbinnen Keystone opereert is volgens ceo Rob Wagman van LKQ ongeveer vijf miljard dollar groot. In 2012 realiseerde LKQ Inc. een omzet van 4,1 miljard dollar. Dit jaar zal dit naar schatting ongeveer 5-5,2 miljard dollar zijn.

Door de overnames van Sator, Kühne, enkele lakgrossiers in Engeland en de aangekondigde overname van Keystone, zal de verwachte omzet in 2014 (los van eventuele andere acquisities) de 6 miljard dollar (ongeveer 4,5 miljard euro) ruim gaan passeren.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties