Lokale distributiecentra zijn een opkomende trend voor aftermarket- en reserve-onderdelen in de automotive-industrie. Waar voorheen regionale en Europese distributie centra de markt aanvoerden, blijken lokale oplossingen dichtbij de dealer steeds populairder te worden door hun snelheid en flexibiliteit.

In dat kader gaat DHL Supply Chain Benelux de opslag en distributie van aftermarket- en reserve-onderdelen verzorgen van Volvo Cars aan Volvo Cars dealers in de Benelux. Recent tekenden DHL en Volvo Cars een contract voor twee lokale distributiecentra, een in het Belgische Mechelen en het andere in het Zuid-Nederlandse Born. DHL levert vanuit deze distributiecentra de onderdelen aan meer dan 110 Volvo Cars dealers en garages in Zuid-Nederland, België en Luxemburg. Voorheen beheerden een aantal dealers een eigen lokale voorraad afkomstig uit het regionale distributiecentrum.

Snelheid

Een snelle levering van een breed assortiment aan Volvo Cars-onderdelen is voor dealers een kritische succesfactor. Met de DHL Automotive SameDay Solution ontvangen dealers in Zuid-Nederland, België en Luxemburg twee keer per dag binnen tweeëneenhalf uur na bestelling hun onderdeel. Tevens kunnen de dealers met de DHL Automotive InNight Solution tot het einde van de dag bestellen. DHL bezorgt dit onderdeel de volgende ochtend voor 7.30 uur in een afsluitbare ruimte. Retouren worden meteen mee teruggenomen. Het Mechelse distributiecentrum voor Volvo Cars wordt ondergebracht in de DHL Supply Chaincampus voor de automotive-industrie te Mechelen. De campus in Holtum Noord, nabij ‘autovalley’ Born, wordt nieuw gebouwd en ingericht als een site die meerdere autofabrikanten kan bedienen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties