Het bestuur van het DAF Museum heeft Marc Hendrikse (63) gepresenteerd als nieuwe voorzitter van het museum. Hij volgt Geert Vermeer op, die al in januari zijn afscheid aankondigde.

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen marketing en sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent Bova, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-techindustrie als algemeen directeur van NTS.

Cirkel is rond

Marc Hendrikse is onder meer commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland. “Dat ik nu ben benoemd tot voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum maakt de cirkel voor mij rond”, aldus Marc Hendrikse. “Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.”

Perfecte opvolger

Over het aantreden van Marc Hendrikse per 1 september zei Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en erevoorzitter in het bestuur: “Marc heeft een enorme bestuurlijke ervaring en bovendien een warme band met DAF. Een perfecte opvolger van Geert Vermeer, die ik mede namens onze 160 vrijwilligers nogmaals enorm wil bedanken voor 10 jaar fantastische inzet voor het DAF Museum.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties