De bruto mediabestedingen aan personenauto’s zijn in de eerste drie kwartalen van 2011 toegenomen met ruim 37 miljoen euro tot bijna 245 miljoen, een groei van 16,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dit blijkt uit cijfers van Nielsen, bewerkt door Aumacon. Aangezien de autoverkopen met bijna eenzelfde percentage toenamen is het bestede mediabedrag per verkochte auto fractioneel toegenomen naar 539 euro.

Er werd in de eerste drie kwartalen het meest geadverteerd voor Opel. Deze bruto mediabestedingen kwamen uit op ruim 21 miljoen ( 16,1 procent). Ook de nummers twee en drie, respectievelijk Renault en Ford lieten de bruto mediabestedingen toenemen. Renault stijgt hiermee drie plaatsen in de ranglijst en komt uit op ruim 19 miljoen euro. Ford wisselt van plaats met Peugeot en besteedde ruim 18 miljoen. Citroën stijgt een plaats en sluit het rijtje af met 16,4 miljoen, een toename van 35,4 procent.

Lancia, dat veel aandacht besteedde aan de nieuwe Ypsilon, noteerde per auto het hoogste mediabedrag in de markt van 4.627 euro. Jaguar (4.312 euro) en Jeep (3.778 euro) volgden op enige afstand. Aanzienlijk zuiniger ging het toe bij de BMW-groep en de Pon-merken. Voor het merk BMW werd 315 euro per verkochte auto uitgegeven, voor een gemiddelde Mini was dat 280 euro. De merken Volkswagen (232 euro) en Seat (226 euro) waren nog zuiniger.

Binnen personenauto’s bedroegen de bruto mediabestedingen aan online display adverteren in het derde kwartaal ruim 6,3 miljoen euro. Internet had hiermee een aandeel van 7,3 procent in de bruto mediabestedingen voor personenauto’s.

De cijfers hebben betrekking de registratie van de bruto mediabestedingen van nationale producten en diensten in Nederland in de mediumtypen televisie, radio, dagbladen, publiekstijdschriften, vaktijdschriften, gesponsorde magazines, folders, out of home en bioscoop.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties