Automobilisten krijgen op vrijdag de dertiende vaker te maken met een ster of een barst in de voorruit of een ingeslagen zij- of achterruit. Uit onderzoek van Carglass blijkt dat er op deze ongeluksdag in totaal zes procent meer schadegevallen gemeld worden dan op een gewone vrijdag.

Een barst of sterretje in de voorruit is de meest voorkomende schade die wordt gemeld. Op vrijdag de dertiende is hierin een toename van tien procent in het aantal sterschades bij Carglass. De ruithersteller is tot deze conclusie gekomen na vergelijking van de cijfers van de afgelopen zeven jaar. Hierbij zijn alle meldingen van een gewone vrijdag vergeleken met de meldingen op vrijdag de dertiende.

Vooral leaserijders zijn vaker gedupeerd op de ongeluksdag. Met een toename van acht procent zijn deze automobilisten vaker slachtoffer van autoruitschade dan gemiddeld genomen op vrijdag.

Opvallend is dat het Centrum voor Verzekeringsstatistiek juist minder ongevalmeldingen registreert op vrijdag de dertiende dan op andere dagen. Bij Carglass worden relatief meer schades gemeld via de website ( 23 procent) dan telefonisch ( 4 procent).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties