Al acht jaar lang werken Land Rover en de Nederlandse ontwerper Piet Boon samen. Deze speciale samenwerking heeft meerdere keren geresulteerd in diverse door Boon ontworpen Design en Limited Editions, zo ook nu bij de nieuwe ‘Battleship’ Range Rover.

In aansluiting op het ‘Army’ thema van de Range Rover Sport eerder dit jaar, heeft Studio Piet Boon dit keer gekozen om aan de nieuwe Range Rover een ‘Battleship’ thema te geven. Voor dit thema liet Boon zich inspireren door de grijze kleuren die de marine gebruikt voor haar schepen. De auto onderscheidt zich door het gebruik van de bijzondere matte exterieurkleur: Battleship Grey. Marineschepen worden vaak uitgevoerd in grijs omdat deze kleur moeilijk te zien is tegen een achtergrond van zee en wolken.

Boon: “De kleuren grijs van marineschepen zijn prachtig en blenden zich zo mooi in met de zee en de wolken dat zo’n schip haast onzichtbaar wordt. Van een afstand lijkt zo’n schip maar één kleur te hebben, terwijl het in werkelijkheid heel kleurrijk is. Elk moment van de dag heeft de zee een andere kleur en het grijze staal van de schepen kleurt dan mee. Dat wilde ik ook voor deze auto.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties