General Motors introduceert een front center airbagsysteem, dat ontworpen is om bestuurders en voorpassagiers te beschermen bij een aanrijdingen van de zijkant. Deze speciale airbag is ontworpen om bescherming te bieden bij aanrijdingen vanaf de passagierskant, wanneer de bestuurder de enige inzittende voorin is.

Tevens fungeert hij als een energie-absorberend kussen tussen de bestuurder en voorpassagier bij aanrijdingen vanaf zowel de bestuurderskant als die van de voorpassagier. Naar verwachting zal de nieuwe airbag ook bescherming bieden wanneer de auto bij een aanrijding over de kop slaat. De nieuwe airbag ontvouwt zich vanaf de rechterkant van de bestuurdersstoel en positioneert zichzelf tussen de twee voorstoelen.

“De nieuwe front center airbag is niet verplicht volgens de wetgeving en geen enkele andere airbag in personenauto’s biedt momenteel het type bescherming aan inzittenden voorin waarvoor deze airbag is ontworpen”, verklaart Scott Thomas, van GM.

De nieuwe airbag debuteert in modeljaar 2013 op de Buick Enclave, GMC Acadia en Chevrolet Traverse crossovers. General Motors maakt het nu ook voor Nederlandse Chevrolet-kopers mogelijk om zelf mee te bouwen aan de productie van hun eigen Corvette via de Corvette Engine Build Experience.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties