Om de overstap van een conventionele auto naar een elektrische wagen soepel te laten verlopen heeft het Elektrisch Vervoer Centrum een zogeheten EV-makelaar in het leven geroepen. Het doet dat in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Athlon Car Lease.

Elektrisch rijden is langzaam maar zeker in opkomst. In 2020 wil de rijksoverheid 200.000 elektrische auto’s op de Nederlandse weg zien. Nu zijn dat er 10.000. Er moet dus nog veel gebeuren. Nu de markt in beweging komt zal het Elektrisch Vervoer Centrum zich naast voorlichting, gaan richten op het promoten en begeleiden bij de overstap.

Om deze overstap te stimuleren is recent in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Athlon Car Lease, de EV-makelaar gestart.  Initiatiefnemer Alfred Möller: “De producten zijn goed, de prijzen concurrerend en de kennis is aanwezig om het gehele traject van A t/m Z te kunnen begeleiden. Er is geen andere plaats in Nederland waar kennis op het gebied van elektrisch vervoer, overstapadvies, randzaken zoals laadpalen en meerdere automerken op 1 locatie zijn samengebracht. “

Komend jaar zal de vloot van het centrum verder worden uitgebreid met onder andere de BMW i3.  Inmiddels is er op het centrum een representatieve dwarsdoorsnede beschikbaar van de merken en modellen die in Nederland zijn of komen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties