De Toyota Yaris Hybrid is nog steeds de zuinigste auto in zijn segment. Suzuki en Citroën rukken op. Dat blijkt uit de Top 10 zuinige auto’s die Anwb samen met Natuur en Milieu elk kwartaal opstelt.

Het gaat dan om de zuinigste auto’s op basis van de laagste CO2-uitstoot, onderverdeeld naar grootte en naar brandstofsoort. De Yaris Hybrid kent een praktijkverbruik van 1 op 20,2. Door de hybride techniek hangt er wel een prijskaartje aan. Nieuw op de lijst van kleine benzineauto’s is de Suzuki Celerio met een praktijkverbruik van 1 op 18,4 (fabrieksopgave 1 op 27,8) en een veel lagere prijs.

Populair

In de Top 10 Zuinige Auto’s Benzine Midden-formaat is de populaire Citroën C4 Cactus van plek 7 opgeschoven naar plek 5, met een gemiddeld praktijkverbruik van 1 op 16,4 (fabrieksopgave 1 op 23,3). Die verschuiving komt door het wegvallen van de Honda Insight en de VW Jetta Hybrid uit de lijst omdat deze uit productie zijn genomen. Nieuw is de Seat Leon 1.4 TSI (1 op 15,4 4, fabrieksopgave: 1 op 21,7). Bij de grote benzineauto’s is de BMW 320i EfficientDynamics in de lijst toegetreden. Hij staat ex aequo op plek 10 met de Opel Insignia 1.4T.

Diesels

De Citroën C3 is niet alleen een nieuwkomer in de Top 10 Zuinige Kleine Diesels, hij staat tevens meteen ook op nummer 1 in die lijst door de nieuwe, extra zuinige motor. Het indicatieve praktijkverbruik dat de ANWB voor die auto heeft bekerend is 1 op 21,3 (fabrieksopgave 1 op 33,3).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties