Tijdens ons leven rijden we in totaal 31 keer de wereld rond en spenderen we 4 jaar ervan in de auto. Met deze feiten in het achterhoofd heeft Wijkopenautos.nl, in aanloop naar Valentijnsdag, leuke weetjes op een rij gezet over de band tussen het liefdesleven en de auto.

“Wat herinner jij je het beste als je aan je eerste auto denkt? Aan je eerste grote liefde waarmee je een hoop lol hebt beleefd in je verroeste, ratelende auto? De eerste kus met je vrouw op de terugweg na jullie eerste date? Die roadtrip door het hele land omdat je zo graag naar het concert van je favoriete boyband wilde?”, aldus het internationale automotive bedrijf uit Berlijn, dat in zeven Europese landen actief is.

Naar het blijkt beoordeelt 76 procent van de vrouwen een man op zijn auto. De aantrekkelijkste mannen rijden voornamelijk een zwarte auto (55 procent) en bij 25 procent is dat een sportmodel. SUV’s (16 procent) en een BMW (13 procent) maken een man ook behoorlijk aantrekkelijk in de ogen van een vrouw.

Daten

In relatie tot de liefde kan je met een auto ook je date verpesten. Zo laat Wijkopenautos.nl weten dat asociaal rijgedrag niet in goede aarde valt, net als heel precies inparkeren en met een te schone of te vieze auto rondrijden. Overigens houdt 55 procent van de mannen de deur open als zijn date uitstapt. Dat wordt erg op prijs gesteld.

Om je autodate te laten slagen is de juiste muziek ook erg belangrijk. Er is zelfs een top 5 van datingliedjes voor in de auto.

5. Serge Gainsbourg – Je t’aime…moi non plus’
4. Chris Isaak – Wicked game
3. Air – La femme d’Argent
2. Meatloaf – Paradise by the dashboardlight
1. Marvin Gaye – Sexual healing

Dan is er nog het meest beluisterde liefdesliedje in de auto, dat is Radar Love van de Golden Earring.

The love machine

Van alle stellen heeft 87 procent al eens in de auto gezoend. Na de slaapkamer is de auto de populairste plek om seks te hebben. Ook blijkt dat 37 procent van de autorijders belangrijke keuzes in de auto maakt. Namelijk 1 op de 20 stelletjes verlooft zich in de auto. Als er daadwerkelijk wordt getrouwd, dan is de Mercedes-Benz S-klasse de populairste trouwauto. Qua versiering worden het vaakst bloemen gebruikt, daarna ballonnen en blikjes. Een limousine is dan weer het meest gewild als vervoer bij een vrijgezellenfeest.

Gezinsauto

Of het goed te praten is of niet, 45 procent van de autobezitters houdt net zoveel van zijn auto als van zijn partner. Van alle auto’s krijgt 27 procent dan ook nog eens een bijnaam. Uiteindelijke komt er dan toch een echte gezinsauto, waarmee minder ongelukken worden veroorzaakt. Families met kinderen zijn namelijk voorzichtiger met autorijden als er kinderen op de achterbank zitten. Saillant detail hierbij is wel dat vrouwen zich het meest vasthouden aan de deurgreep tijdens het rijden. Bang voor de rijstijl van de partner?

Tot slot heeft Wijkopenautos.nl nog een top vijf gemaakt van zaken die stelletjes het meeste doen tijdens het autorijden.

5. Kentekenspelletjes en andere autospelletjes
4. De juiste muziek op de radio zoeken
3. De kinderen op de achterbank rustig houden
2. Het volgende toiletbezoek plannen
1. Verkeerd rijden

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
14 juni 2024
13 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties
  • Theo Martens on Importheffingen dreigen voor Chinese BEV’s: “Waar blijven die gelden van de importheffing, EU ?jun 13, 13:41
  • Ton en Els van den Bosch on Dennis Brünings overleden: “Beste Marcel, Tot onze ontzetting hebben wij het overlijden vernomen van je broer en medevennoot. Zo jong en zoals wij…mei 31, 17:21
  • J. Betlem on David Milan directeur Nissan Nederland: “Heb sinds anderhalve maand een nieuwe qashqai en sindsdien alleen maar problemen met de climate control die spontaan telkens naar…mei 23, 19:10
  • R theunissen on Camperaars tegen MRB-verhoging: “Het is niet te geloven,de normale man moet weer opdraaien voor de elite,mensen lekker maken mbt zonnepanelen,electr wagens etc en…mei 20, 13:16
  • Garage Vercammen on Opnieuw prijsdaling occasions: “Probleem is ook dat in de Afrikaanse landen en omstreken bijna geen auto’s meer aangekocht worden ! Overaanbod en te…mei 5, 20:17