De omzet van de autoservicebedrijven neemt nu al meer dan twee jaar onafgebroken toe. In het tweede kwartaal van 2017 steeg die zelfs met meer dan 4 procent.

Dat meldt het CBS in zijn kwartaalmonitor. In de voorgaande jaren had de branche nog sterk te lijden onder de economische malaise. Met name tussen 2011 en 2015 liep de omzet sterk terug. Inmiddels nadert de omzet van de autoservicebedrijven weer het niveau van voor de crisis. Sinds 2008 was de omzet in het tweede kwartaal niet zo hoog. omzetontwikkeling-autoservicebedrijven Als verklaring voor de gestegen omzet noemt CBS het verbeterde economische klimaat. Ook de groei van het wagenpark, dat bovendien steeds ouder wordt, dragen daaraan bij. Oudere auto’s hebben immers doorgaans meer onderhoud nodig.

Nieuwverkoop is de motor

Als geheel heeft de auto- en motorbranche overigens een goed tweede kwartaal achter de rug, met in totaal een omzetstijging van 5 procent. Dat is het tweede achtereenvolgende kwartaal dat de omzet van de branche als geheel stijgt. Belangrijkste motor achter de groei was de verkoop van nieuwe personenauto’s. Importeurs zagen hun omzet met 10 procent stijgen, dealers met 7 procent. Wat minder gaat het met de bedrijfsautobranche en de onderdelendistributie. In die laatste sector werd in het tweede kwartaal van 2017 bijna 4 procent minder omzet gedraaid dan in dezelfde periode in 2016. De bedrijfsautobranche ging in omzet een procentje achteruit.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties