Technologieconcern Bosch heeft in 2022 zijn omzet zien toenemen tot 88,2 miljard euro, vergeleken met 78,8 miljard in 2021. Dat is een stijging van 12,0 procent, of 9,4 procent na correctie voor wisselkoerseffecten.

Het bedrijfsresultaat voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) was met 3,8 miljard euro hoger dan de 3,2 miljard euro van het vorige jaar. De operationele EBIT-marge steeg van 4,0 naar 4,3 procent. “We hebben de uitdagingen van 2022 goed doorstaan – zowel de omzet als het rendement lagen boven onze verwachtingen”, zei Stefan Hartung, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch, in een toelichting op de jaarcijfers. “Hoewel de economische en sociale omstandigheden uitdagend blijven, willen we ons groeitempo aanzienlijk verhogen.”

Toekomst

De komende jaren wordt, bij een normale inflatie, een gemiddelde omzetstijging van 6 tot 8 procent verwacht en zou het rendement minimaal 7 procent moeten zijn. “Ons doel is om in alle regio’s van de wereld te groeien en tot de top drie van leveranciers in relevante markten te behoren”, aldus Hartung.

Mobiliteit

De voormalige bedrijfssector Mobility Solutions, voortaan Bosch Mobility geheten,  zou tot 2029 met gemiddeld zo’n 6 procent per jaar moeten groeien en een jaaromzet van meer dan 80 miljard euro realiseren. Een pijler van toekomstige groei is de automotive softwaremarkt, die tegen het einde van het decennium naar verwachting zal verdrievoudigen. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties