Na de overname van het Kia-dealerschap in 2022 moest in de vestiging van de Virena Autogroep in Assen een nieuwe rollover geplaatst worden. De keuze viel daarbij op de EasyWash van Washtec. Het is een snelle machine, bij uitstek geschikt voor intern gebruik en tevens commercieel inzetbaar.

Service-adviseur Fabian Nuus heeft al veel facetten van het autobedrijf gezien. Begonnen als monteur, later verkoper geworden, is hij inmiddels het gezicht van de werkplaatsreceptie in Assen. Aan de balie verkoopt hij wel losse wassingen, al komt dat slechts sporadisch voor. “We hebben een waspas voor een losse wassing. Die wordt bij gebruik door de automaat meteen ingenomen en kan hergebruikt worden. We kunnen er bijvoorbeeld ook twaalf wassingen op zetten. De klant betaalt er dan tien, maar daar moeten we nog actiever mee worden. Het meest gebruiken we de machine voor onze eigen occasions. Ook de leenauto’s worden wekelijks, elke vrijdag, gewassen en alle klantenauto’s na een onderhoudsbeurt. Bij de klantenenquête wordt ook gevraagd: ‘Heb je de auto schoner teruggekregen dan je hem hebt gebracht?’ Daar kan nu iedereen ja op antwoorden.”

Praktisch

De keuze voor de EasyWash was vooral een praktische. Omdat de machine commercieel nauwelijks wordt ingezet, was er ook geen behoefte aan een machine met led-verlichting, polish en wax… De toeters en bellen die je bij een commerciële wasstraat wel zou verwachten. “We wilden gewoon een snelle machine, die een auto binnen vijf minuten kan wassen, niet te duur en die ook niet te veel ruimte zou innemen. De achterkant van de washal was ooit open, maar die hebben we dichtgemaakt, omdat we de ruimte erachter wilden benutten voor de werkplaats. De auto’s moeten er dus achteruit weer uit. Gelukkig hebben we voor het pand manoeuvreerruimte genoeg. Er staat hier ook nooit een rij van auto’s te wachten, zoals je bij de grote wasstraten wel ziet.”

Programma’s

Met slechts drie programma’s is ook het aanbod afgestemd op de behoefte. “We hebben een gewoon programma, met wassen en drogen, een uitgebreid programma met hogedrukwassen, voorwas, wielwassen en schuim. Dat is ook het programma dat we commercieel verkopen. En dan hebben we nog een beperkt programma, zonder drogen, dat we bijvoorbeeld gebruiken als het regent, dat bovendien tijd spaart.”

Virena Autogroep
Na de overname van verschillende Kia-dealerschappen van Stern is de Virena Autogroep de Kia-dealer voor de provincies Groningen en Drenthe, met vestigingen in Emmen, Stadskanaal, Ten Boer, Winschoten en Assen, en een zesde op komst, in Groningen stad. De werkplaats wordt hoofdzakelijk gevuld door Kia’s, maar is ook voorzien van een universele testkast, zodat ieder merk kan worden onderhouden en gerepareerd. De vestiging in Assen is vooralsnog de enige met een eigen washal. Met een hoogte tot 2.30 meter kunnen ook bestelbussen gewassen worden. Met een breedte tot 2.48 meter is de portaalwasmachine tevens breed genoeg om ook de modernste auto’s te kunnen wassen. De EasyWash is verder uitgevoerd met onder meer SofTecs wasmateriaal en extra grote wielborstels met 16 bar hoge druk in verband met de veelvoorkomende grote wielmaten onder moderne auto’s.

Foto boven: Het commerciële programma omvat hogedrukwassen, voorwas, wielwassen en schuim.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties