Equipmentleverancier Overlander uit Zeewolde heeft van oudsher een stabiel gamma van equipmentmerken en bijbehorende productlijnen. De focus ligt daarbij op A-merken, maar nu volgt toch de uitbreiding met een eigen huismerk: Condor.

Het merk Condor is een oude bekende voor Overlander, zegt Marcel Brünings. “We hebben in het verleden wel eens producten verkocht onder die naam, omdat de toenmalige fabrikant al een Nederlandse vertegenwoordiging had. Nu kiezen we echter voor een andere aanpak: achter het merk Condor schuilen twee fabrikanten zodat we een zo compleet mogelijk gamma kunnen bieden.”

De breedte van de nieuwe lijn is duidelijk het uitgangspunt geweest in de opzet. Het Condor-gamma kan bijvoorbeeld ook voorzien in zware kriks, of het nu gaat om een versie voor twintig, dertig of zestig ton.

De term compleet verdient wel enige verduidelijking. “We zoeken een gamma dat in de breedte alle belangrijke disciplines in het autovak kan invullen: heffen bijvoorbeeld, maar ook apparatuur voor het balanceren en (de)monteren van banden. Binnen die disciplines willen we zo compleet mogelijk zijn met een beperkt aantal artikelnummers. Sommige merken zijn in onze ogen te ver doorgeslagen in het aantal beschikbare varianten.”

Lees hier in Aftersales Magazine nummer 10 het volledige artikel >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties