Louwman & Parqui en Peter van der Velden hebben in goed overleg afgesproken dat Van der Velden zijn functie als algemeen directeur van de Toyota en Lexus importeur neerlegt. Voorlopig worden zijn taken overgenomen door Eric Louwman, president van Louwman & Parqui en Louwman Group.

Van der Velden is sinds september 2006 werkzaam bij het bedrijf en heeft de onderneming met veel bevlogenheid geleid, aldus het persbericht. Volgens de onderneming vraagt het snel veranderende speelveld in de autobranche nu om een andere vorm van leiderschap om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden.

“Pieter van der Velden heeft zich de afgelopen tien jaar met veel drive en passie ingezet en daarvoor danken we hem hartelijk”, aldus Eric Louwman.

Van der Velden werkte van 1983 tot 2003 bij Volvo Cars, waarvan de laatste zes jaar als algemeen directeur Nederland. In 2003 trad hij in dienst als managing director bij Kroymans Retail/Alfa Romeo, om drie jaar later over te stappen naar Louwman & Parqui. “Het automotive ondernemerschap in combinatie met grote mate van betrokkenheid van de aandeelhouders, medewerkers en dealerorganisaties hebben mij enorm geïnspireerd om samen de job te doen. Ik zal de dynamiek van de branche missen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties