De premie voor de autoverzekering zal waarschijnlijk duurder gaan uitvallen nu verzekeraars flink interen op de inkomsten op dit gebied. Binnen de branche Motorrijtuigen Aansprakelijkheid (WA) is 300 miljoen euro verlies geleden en dat moet ergens worden gecompenseerd.

Autoverzekeringen zijn de laatste jaren gemiddeld 16 procent duurder geworden. Dat is voor tien procent te wijten aan de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent maar ook slechte schaderesultaten zouden hieraan ten grondslag liggen.

Autobezitters kunnen veel geld besparen door verzekeringen met elkaar te vergelijken.  Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna drie keer zo duur als de goedkoopste. Bovendien is uit onderzoek van gebleken dat een dure autoverzekering niet beter is dan een goedkope. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim 1 miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden, meent vergelijkingssite AlleVerzekeringenOpEenRij.nl.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties