Bovemij introduceerde onlangs het privateleaseconcept Helder. Men trad er echter niet mee naar buiten. Op het private lease evenement van Automotive Insiders in Utrecht, liet Oscar Hollink van Bovemij eindelijk zien wat het concept Helder betekent.

Allereerst is Helder er voor het autobedrijf; zowel voor dealers als voor universele garages, maar wel lid van Bovag uiteraard. Helder probeert potentiële kopers van een gebruikte auto te interesseren om de aanschaf via een private leasecontract te realiseren. Opmerkelijk is de propositie, dat de leaseklant de auto iedere keer na een periode van drie maanden kan terugbrengen. 

Twee opties voor autobedrijf

Helder heeft twee belangrijke opties om het concept bij en met het autobedrijf uit te rollen. Ten eerste kan een autobedrijf met hulp van Bovemij een eigen leasemaatschappij opzetten. Dan is een minimale verkoop van vijftig private leasecontracten op jaarbasis wel een ondergrens. Wie daar niet aan komt, kan eveneens met ondersteuning van Bovemij, een coöperatieve leasemaatschappij met andere kleinere autobedrijven opzetten. Hollink stelde dat om onderscheidend te zijn bewust gekozen is voor privateleaseconcept rond occasions. Hij sluit echter niet uit dat op termijn nieuwe auto’s worden toegevoegd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties