Met de verkeersveiligheidscampagne Zie jij mij zitten? start RAI een offensief om verkeersdeelnemers erop te wijzen hoe zij het beste anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden.

De campagne start nu de samenleving weer op gang komt en meer mensen op pad gaan, waarbij ze vaak individueel vervoer verkiezen boven het openbaar vervoer. Ook het goederenvervoer neemt toe. De campagne moet ervoor zorgen dat we desondanks die anderhalve meter afstand kunnen bewaren die de overheid als veilige afstand ziet in de bestrijding van het coronavirus.

Online

De campagne richt zicht voornamelijk op de verkeersdeelnemers in de stad en heeft een dubbelzinnige tagline. Die wijst allereerst verkeersdeelnemers op elkaars aanwezigheid. Het flirterige karakter staat in dienst van een tweede boodschap die de campagne wil uitdragen: wees ook in het verkeer een beetje aardig voor elkaar. Uiteraard appelleert RAI Vereniging als belangenbehartiger van fabrikanten van vervoersmiddelen met de campagne tevens aan de veilige keuze van individueel vervoer door middel van fiets, motor, scooter of auto.

De campagne wordt voornamelijk online verspreid. Er is bijvoorbeeld een aparte website en er is dit filmpje op YouTube.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties