De verwachting is dat er snel een akkoord komt tussen Frits Kroymans en de door het faillissement getroffen banken. Het gaat om een schikking over de schulden en inboedel van het autobedrijf. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Citadel Industries, eigendom van Kroymans, heeft vijf bedrijven in de portefeuille die kort voor het faillissement overgeheveld zijn naar Citadel. De curatoren proberen de verschuiving ongedaan te maken en typeren de transfer als frauduleus.
Ondank dat het conglomeraat nu winstgevend is, heeft de bedrijvengroep nog dagelijks last van het Kroymans-faillissement. Door de binding met het failliete bedrijf kan Citadel moeilijk producten leveren aan de (semi-) overheid. Ook is er begin 2009 een schuldenlast van Kroymans overgenomen van 160 miljoen euro.

Citadel houdt kantoor boven de Hilversumse Aston Martin- en Ferrari-showroom, een erfenis van het gevallen bedrijf. De zeventigjarige Frits Kroymans laat de leiding van het conglomeraat over aan het management. Hoe lang hij nog aanblijft bij Citadel is niet bekend.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties