De rechtbank in Amsterdam heeft onlangs het vierde faillissementsverslag van de Kroymans Groep ontvangen van de curatoren. Daaruit kan worden opgemaakt dat inmiddels bijna alle activa zijn verkocht, maar dat er nog steeds veel rechtszaken lopen en dat de totale schuld aan de belastingdienst zo’n 55 miljoen euro groot is. Het Financieele Dagblad schrijft hierover.

Autobedrijf Kroymans is in maart 2009 failliet gegaan. Sindsdien steggelen de betrokken partijen over onder meer de schuldvraag en de verdeling van de activa. De verkoop van de ruim 5.000 auto’s in de Nederlandse voorraad heeft 62 miljoen opgeleverd, de verkoop van de activiteiten in Duitsland brachten ruim 6 miljoen euro op. Daarnaast schikte General Motors (GM) voor 1,5 miljoen.

Aan het faillissement van Kroymans liggen meerdere oorzaken ten grondslag, zoals de verliezen op het contract met GM (EU-import Cadillac/Corvette) en de mislukte groeipoging in Duitsland.

Ook zijn er vlak voor het failliet gaan van Kroymans vijf bedrijven overgeheveld naar de portefeuille van Citadel Industries, eigendom van Kroymans. De curatoren hebben deze overdrachten aangevochten, omdat deze volgens hen met voorkennis zouden zijn gedaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties