Gereedschapsleverancier Snap-on neemt Car-O-Liner over, specialist in apparatuur voor schadeherstel en wieluitlijning. Daarover is met eigenaar Polaris Private Equity een overeenkomst ondertekend voor de overname van. Welk bedrag met de overname is gemoeid is niet bekend gemaakt.

Snap-on fabriceert en verhandelt gereedschap, equipment, diagnose-apparatuur en de bijbehorende technische informatie. De onderneming is beursgenoteerd en vertegenwoordigt een waarde van 3,4 miljard dollar. CEO Nick Pinchuk motiveert de overname vanuit de extra kennis en kunde die Car-O-Liner inbrengt. Snap-on’s positie in de schadeherstelmarkt en het heavy duty-segment wordt er volgens hem door versterkt. “Gezien de trends in het schadedomein, zoals de omgang met nieuwe materialen en de nadruk op hogere efficiency, denken we dat de overname past bij onze route naar verdere groei.”

Car-O-Liner kwam in 2012 in handen van Polaris Private Equity en heeft sindsdien zijn positie op de aftermarket voor personen- en bedrijfswagens weten te versterken. Mikael Jonson, CEO van Car-O-Liner, wijst op de verandering die de onderneming de afgelopen jaren doormaakte: van uitsluitend een leverancier van werkplaatsuitrusting naar een bredere positie, waarin ook kennis en informatie deel uitmaken van de propositie. “Deze strategische verandering heeft onze verwachtingen overtroffen. Onder de leiding van Snap-on gaan we verder met uitbreiden en ontwikkelen van nieuwe oplossingen die leiden tot veiligere reparaties.”

Op de vandaag startende beurs Autoprof Hardenberg is Snap-on vertegenwoordigd op stand 401.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties