Pirelli is tijdens de Tyre Technology International-beurs in Hannover uitgeroepen tot bandenfabrikant van het jaar 2018. Het is voor het eerst sinds 2009 dat Pirelli weer als beste bandenfabrikant wordt erkend door het jurypanel van TTI.

Pirelli heeft de uitverkiezing onder meer te danken aan zijn “strategische focus op hoogwaardige premiumproducten”, mede dankzij een niet aflatende investering in R&D, aldus de jury.

Connesso

Ook de lancering van de Pirelli Connesso (zie foto) heeft meegewogen in de beslissing. Met de Connesso bracht Pirelli een sensor op de markt die de band via een app op de smartphone met de bestuurder kan verbinden. Pirelli wil dit systeem dit jaar verder ontwikkelen.

Reorganisatie

De transformatie die Pirelli het afgelopen jaar heeft ondergaan was een derde reden om de bandenfabrikant te bekronen. Pirelli heeft de truckbandenafdeling onder de naam Prometeon afgesplitst van zijn hoofdactiviteit. Die bestaat nu uitsluitend uit het produceren van banden voor prestatiegerichte auto’s, motorfietsen en fietsen. Pirelli bleef met de uitverkiezing concurrenten Apollo Tires, Goodyear en Hankook voor.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties