Safety Seal Plus, het bandenreparatiesysteem voor de garage, heeft wederom twee volwaardige TÜV-keuringen doorstaan. Het systeem biedt een alternatief voor het repareren van banden door met pleisters en parapluutjes te werken. Novatio Holland is importeur van Safety Seal Plus.

De keuring door TÜV Duitsland, is uitgevoerd conform de standaard ECE R 30 voor autobanden en conform ECE R 54 voor truckbanden. Voor de test zijn twee type banden ingezet: De Dunlop SP Sportmaxx GT 265/35 R19 en de Dunlop SP Quatromaxx 235/65 R17.

Bij elke test is de band aangeprikt op het loopvlak. Dit lek is gerepareerd conform de Duitse bandreparatierichtlijnen met het Safety Seal Plus Tyre Repair System. De laadtest, snelheidstest en prestatietest zijn uitgevoerd volgens dezelfde procedures waarmee nieuwe banden worden gekeurd en getest. Na de volwaardige testen zijn de banden gekeurd en in geen enkel geval is er schade gevonden aan de band of aan de Safety Seal Plus.

De resultaten tonen aan dat de inwendige bandenreparaties met Safety Seal Plus bestand zijn tegen extreme temperaturen en druk, zelfs onder de meest extreme omstandigheden van 60 minuten met een snelheid tussen 270 en 320 kilometer per uur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties