De opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht worden per 1 augustus 2015 samengevoegd met de opleidingen motorvoertuigentechniek van het Automotive College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein.

“Voor de opleidingen Motorvoertuigentechniek zien wij, voor zowel onze studenten, medewerkers als de arbeidsmarkt, een duidelijke meerwaarde om deze samen te voegen bij één instelling,” zegt Robert Leeftink, lid van het College van Bestuur van MBO Utrecht. “Op het gebied van motorvoertuigen bieden wij alleen opleidingen aan op niveau 2 en 3. ROC Midden Nederland heeft alle niveaus. Met alle niveaus onder één dak verwachten we dat het aantal studenten dat doorstroomt naar een hoger niveau toeneemt. Dit is noodzakelijk omdat de markt voornamelijk vraagt om mbo-studenten op niveau 3 en 4. Daarom hebben we besloten onze opleidingen over te dragen aan ROC Midden Nederland.”

Kees Rutten, lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland: “Daarbij komt dat door het samenvoegen van deze opleidingen er meer geïnvesteerd kan worden in (technische) middelen. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst onderwijs blijven geven dat aansluit bij de vraag van de markt.”

Overgang

Om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen, wordt gezamenlijk opgetrokken door MBO Utrecht en het Automotive College van ROC Midden Nederland. Alle medewerkers en (aankomende) studenten zijn inmiddels geïnformeerd. Robert Leeftink: “Een aantal medewerkers van Motorvoertuigentechniek treedt in dienst bij ROC Midden Nederland. Voor hen ontstaan door deze samenvoeging meer ontplooiingsmogelijkheden”. Kees Rutten: “Voor de huidige studenten van MBO Utrecht betekent dit dat zij les blijven krijgen van voornamelijk hun eigen docenten. Ook blijven zij komend schooljaar op hun eigen locatie aan de Mississippidreef in Utrecht. We willen dat er voor hen zo weinig mogelijk verandert. Alle nieuwe studenten starten het nieuwe schooljaar op onze locatie van het Automotive College aan de Structuurbaan in Nieuwegein.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties