Binnenkort wordt het Chinese Trade and Exhibition Centre, gericht op de auto-onderdelen, geopend in Den Haag. Diverse fabrikanten presenteren er een scala aan producten maar het centrum wil vooral de handelsbetrekkingen tussen China en Europa stimuleren.

De officiële opening is op 14 september. Er wordt meteen uitgepakt met een driedaags evenement. Zo kan de Nederlandse onderdelensector zelf kennismaken met dit nieuwe fenomeen. Tijdens dit event zullen zo’n tweehonderd onderdelenfabrikanten uit de Chinese provincie Guandong een gevarieerde reeks aan producten presenteren. Van koppelingen tot koplampen, wiellagers en waterpompen, zelfs banden, schokdempers, ruitenwissers en remdelen.

Het is de bedoeling dat de Chinese fabrikanten hun assortiment permanent presenteren in het handelscentrum. “Met dit centrum verlagen we de drempel voor bijvoorbeeld automaterialengrossiers die rechtstreeks bij de bron willen kopen”, zegt Carol Yao, die de leiding heeft over het project en laat weten dat er ambitieuze plannen met het handelscentrum in de relatief, beperkte Nederlandse aftermarket. “Wij doen dit niet uitsluitend voor de Nederlandse aftermarket maar Den Haag is wel onze uitvalsbasis. De Rotterdamse haven ligt om de hoek, evenals Schiphol en Rotterdam Airport.”

Drempels

Behalve de grote klanten, richt het centrum zich vooral ook op de middelgrote en kleinere bedrijven. Yao: “We proberen juist ook toegankelijk te zijn voor bedrijven die normaal gesproken misschien te klein zijn om direct zaken te kunnen doen met Chinese fabrikanten. Vaak zijn de taal en de cultuur grote drempels in het zakendoen. Ook zijn er nogal wat vooroordelen over de kwaliteit van Chinese producten. Het is niet voor niets dat steeds meer Chinese fabrikanten werken met keuringsinstanties, zoals Dekra en TüV, zodat ze Europese klanten het gewenste kwaliteitsniveau kunnen leveren.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties