Autobedrijven hebben het eerste halfjaar 1257 meer gebruikte cabrio’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen 15.318 gebruikte cabriolets van de hand. Een stijging van 8,9 procent.

De meest verkochte cabrio is net als in voorgaande jaren de Volkswagen Golf cabriolet. Autobedrijven verkochten hiervan 8,3 procent meer gebruikte exemplaren. De oudere Peugeot 206 cc heeft de Renault Mégane van de tweede plaats verdrongen. Opvallend is dat ook de oudere Peugeot 307 cc steeds populairder wordt. Veruit de sterkste stijger is de Fiat 500c. Hiervan zijn er dit jaar 537 verkocht, een stijging van maar liefst 183 procent ten op zichte van vorig jaar.

Exclusieve cabrio’s

Opvallend is dat verkopen in het meest exclusieve segment open auto’s nog veel sterker groeiden. Hier werden dit jaar door autobedrijven 375 occasions verkocht, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 292 waren; een stijging van ruim 28 procent. Veruit het meeste verkochte model in dit segment is de Porsche 911 cabrio. Een relatief sterke stijger is de Ferrari F 430 Spider; hiervan zijn dit jaar al 16 gebruikte exemplaren verkocht, terwijl dat er in de eerste helft van 2012 nog maar zes waren.

Bron: VWE Trendweb.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties