De 41-jarige Vipin Moharir wil de automotive afdeling van zijn bedrijf Nintec gaan uitbreiden met een nieuw werkplaatsmanagementsysteem voor autobedrijven en schadeherstelbedrijven. Dat meldt het Financieel Dagblad. Volgens de ondernemer is er in de teruglopende autobranche behoefte aan slimme oplossingen.

De nieuwe werkplaatshulp moet eind juli verschijnen en inzicht gaan bieden in de kosten van de automobilist zijn mobiliteit en hem daarbij ontzorgen. Op basis van kenteken en kilometrage wordt er transparantie over het onderhoud gegeven.

De Indiase ondernemer laat in het gesprek met de krant regelmatig de term ‘mobiliteitsgarantie’ vallen. Door middel van slim ketenbeheer en ICT moeten zaken als onderhoud, ruitschade, APK, bandenwissel of pechhulp zonder problemen geregeld zijn.

Het nieuwe softwarepakket zal de garagist ongeveer 5.000 euro gaan kosten. De data wordt via leveranciers als Mivar en VWE verkregen. Bijkomend voordeel van het nieuwe managementsysteem is dat het volgens Moharir voor de automobilist tot maximaal twintig procent bespaart op de jaarlijkse onderhoudskosten. Ook zouden garagebedrijven de sociale media beter kunnen inzetten in hun marketingcampagnes.

Allianties en overnames

Nintec wil via strategische allianties en overnames meer omvang creëren om de concurrentie op de markt aan te kunnen. Het bedrijf heeft al veel automotive producten in haar portfolio, zoals trackingsystemen, managementsoftware voor export, productcatalogussoftware, apps voor garagebedrijven en kantoormanagementsystemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties