Het aantal registraties nieuwe personenauto’s trekt iets aan. Tot nu toe werden er in april 18.283 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet en grotendeels ook afgeleverd aan de klant. Over dezelfde periode vorig jaar waren dat 21.208 stuks. Een min van ongeveer 14 procent.

Vergeleken met het eerste kwartaal, waar een min van 31 procent werd genoteerd, een mooie verbetering, maar de branche zit nog in een diep dal. Van januari tot en met half april werden vorig jaar 187.644 nieuwe registraties gemeld, nu zijn dat er 133.809, een min van 28 procent.

Wat de merken betreft is het alleen BMW dat droge voeten heeft en meer auto’s registreert dan vorig jaar. Zware klappen krijgen de dealers van Lexus, met een min van ruim zeventig procent. Maar ook een volumemerk als Opel met een min van ruim vijftig procent heeft het zwaar. Juist nu wilde het merk profiteren van haar nieuwe modellenreeks. Op Europees niveau lijken de verkopen ook aan te trekken. Tot en met het eerste kwartaal staat de teller in de 27 EU-landen op min tien procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties