Er is verwarring ontstaan bij ondernemers over de jaarlijks terugkerende keuring van hefbruggen en apk-meetmiddelen. Een artikel in de Bovagkrant van september zou hiertoe aanleiding hebben gegeven. Bovag benadrukt dat de jaarlijkse keuring nog steeds wordt gehandhaafd.

Op de website geeft Bovag uitleg: “Het artikel ‘Kan het wat minder’ in de Bovagkrant van september blijkt tot verwarring te leiden. Voor alle duidelijkheid: voor hefbruggen geldt een jaarlijkse keuring. Bij de keuring van middelen die gewicht, druk, geluid en kracht meten, wordt er in de apk-richtlijn vanaf 2018 een lagere frequentie toegestaan. Maar dan geldt dat alleen als de importeur/fabrikant instaat voor de afwijking van het meetmiddel bij tweejaarlijkse keuring. Met andere woorden: neem geen risico en zorg dat u volgens de huidige frequentie van uw apk-apparatuur aan de keuringsplicht voldoet.”

Bovag is in gesprek met RAI Vereniging over meer transparantie in de markt, zodat duidelijker is welke leverancier welk apparaat tegen welke conditie aanbiedt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties